Biharugra egyházi településképet meghatározó épületeinek fejlesztése

A kedvezményezett neve: Biharugrai Református Egyházközség
A szerződött támogatás összege: 46 479 137 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 95%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.08.27.
A projekt azonosító száma: 1775412993
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés – VP6-7.2.1-7.4.1.1-16
A Biharugrai Református Egyházközség a projekt közel 3 éves futamideje alatt a Református Templomának, mely műemléknek minősül, mint a településképet meghatározó épületének külső felújítását és láthatóságának biztosítását tűzte ki célul. A fejlesztés eredményeként a község kulturális, vallási képe megőrzésre került, továbbá szépült a templom épített környezete. A fejlesztés során kiemelendő eredmények a következők:
–          templom épületének külső felújítása;
–          nyílászárók korszerűsitése;
–          utólagos talajnedvesség elleni szigetelés;
–          toronycsúcsdíszek felújítása;
–          templom környezetének megszépítése.
A projekt kivitelezésével egy olyan fejlesztés valósult meg Biharugra településén, mely a helyi szükségletek mértékéhez igazodik, így tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bír. A Biharugrai Református Templom épületének (mintegy 341 m²) korszerűsitésével, valamint környezetének megszépítésével egy olyan épület került átadásra, mely a település hitéletében, közösségi életében kiemelt szerepet tölt be, továbbá a közösségi szolgáltatások színvonalának javulását fogja eredményezni.